اسلام ستیزی درآثارسینمای هالیوود

چهارشنبه 10 دی 123 نفر بازدید
جهان‌ امروز جهان‌ تصوير است‌ و عمده‌ترين‌ مصداق‌ اين‌ تصوير سينماست‌. پُفستمن در کتاب زندگی در عیش، مردن در خوشی سه دوره یا سه سپهر را برای انتقال معلومات ذکر می‏کند: دوره انتقال معلومات به وسیله زبان، دوره مکتوب و بالاخره دوره تصویر سینمایی و تلویزیونی. imagesC7M5QLH4

امروز نه تنها قدرت‏ها از عنصر تصویر بالاترین استفاده را می‏کنند، بلکه ذهنیت مخاطب‏ها هم چنین قدرت و جایگاه پذیرشی را دارد. ما در شبانه‏روز بین 78 تا 79 درصد اطلاعات دریافتی را از چشممان به دست می‏آوریم. طبق تحقیقاتی که طی 10 تا 15 سال گذشته صورت گرفته، انسان با نیمکره راست مغزش با اطلاعات برخورد شهودی می‏کند و این اطلاعات، بزرگ‏ترین و عمیق‏ترین تأثیرات را روی شخصیت انسان می‏گذارد. بنابراین، تصویر، کارآمدترین عامل نه تنها برای انتقال معلومات، بلکه برای تأثیرگذاری روی شخصیت و روان افراد است.

در فلسفه علم مطرح می‏شود که علم فی حد نفسه قدرت می‏آورد و به قول فرانسیس بیکن در آغاز رنسانس:هدف نهایی علم، قدرت است.

آمار

هالیوود مرکز فیلمسازی آمریکاست که در هر سال 700 فیلم تولید می‏کند و سالانه حدود 15 میلیارد دلار سود خالص دارد و نزدیک به 78% سینماها و تلویزیون‏های جهان از آن تغذیه می‏شوند. در غرب فیلم خنثی وجود ندارد. الآن مهمترین کاری که غرب می‏کند این است که مبانی نظری خودش را که محصول ایده‏ها و اهدافش است به زبان تصویر ترجمه می‏کند. من بزرگ‏ترین ویژگی غرب را ترجمه معنا به تصویر می‏دانم؛ چون روان‏شناسی مدرن بیانگر این است که تأثیری که تصویر دارد، هیچ کلامی ندارد و بحثی در روان‏شناسی داریم که هر تصویر معادل هزار کلمه است.

در دهه 90 دو نظریه جدی پیرامون «مدینه فاضله» یا آرمان‏شهر مطرح شد: یکی «نظم نوین جهانی» که از سوی جورج بوش مطرح شد و دیگری «پایان تاریخ» فوکویاما. این دو مسأله به نحوی از نیت سیاسی غرب در جهانی شدن (globalization) و ایجاد یک فرهنگ جهانی و تحمیل آن بر جهان پرده برمی‏دارد. مجموعه فیلم‏هایی که در این دو دهه، به‏ویژه پس از طرح نظم نوین ساخته شده، اهداف غرب را به‏خوبی نشان می‏دهد. برای مثال، آمریکایی‏ها فیلمی به نام «روز استقلال» ساخته‏اند که جلوه‏های ویژه بسیاری دارد و به‏شدت بر روی آن تبلیغ شد. در این فیلم، یک گروه فضایی به کره زمین حمله می‏کنند و آمریکایی‏ها دفاع می‏کنند و در نهایت، در روز استقلال آمریکا اینها دشمنان را دفع می‏کنند. پیام این گونه فیلم‏ها این است که آمریکا و نظام حاکم بر غرب تنها سیستمی است که جهان را از خطراتی که در آینده رخ می‏دهد، حفظ می‏کند. در فیلم پیشگویی‏های نوستر آداموس نیز آمریکاست که در مقابل مسلمانان می‏ایستد؛ یا مثلاً بازی کامپیوتری «یا مهدی» که اسم اصلی‏اش «جهنم خلیج فارس» است، خلیج فارس را مرکز حرکت‏های تروریستی جهان جلوه می‏دهد. از بُعد روان‏شناسی، این بازی، افراد را نسبت به امام زمان و لفظ یا مهدی شرطی می‏کند؛ ولی وقتی باطن قضیه را نگاه می‏کنید، می‏بینید پیام دیگری هم دارد که حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس را توجیه می‏کند. هالیوود در سال 2000 فیلم ماتریکس را ساخت که فروش و استقبال غیرمنتظره‏ای داشت. در این فیلم، هویت انسان آینده که به ماشین تبدیل شده است، زیر سؤال می‏رود، امّا نجاتی که برای فرار از این بحران ذکر می‏شود، شهری است به نام صهیون (Zion)

*بحث‏های آخرالزمان (فیوچریسم) که توسط کسانی چون تافلر، فوکویاما، هانتینگتون، برژینسگی و... مطرح می‏شود، در سینمای غرب نیز بازتاب دارد.

در تمدن‏های علم‏گرا، روان‏شناسی و جامعه‏شناسی و سیاست نیز آینده‏نگر می‏شوند و دنبال سیستم‏هایی می‏گردند که به آینده نفوذ کند. فیلم آمریکایی «روح» یا «شبح» (Goast) که چند اسکار گرفت، به نوعی همین مضمون را دنبال می‏کند و می‏خواهد بگوید انسان معاصر، شیدای شکستن دیوار تاریخ است؛ می‏خواهد به آینده نفوذ کند و چون قدرت علمی دارد، می‏خواهد آینده را خودش بسازد. البته این آینده‏نگری در غرب ریشه در مسائل سیاسی هم دارد. مثلاً در فیلم «نوستر آداموس» می‏خواهد بگوید چنین حوادثی محقق خواهد شد؛ امّا ما می‏توانیم تغییرش بدهیم. ساخت فیلم معروف «نوستر آداموس» اثر «اورسن ولز» یهودی، بازیگر و کارگردان مشهور امریکایی در راستای این هدف صورت گرفت. سازنده اثر یاد شده با استناد به پیشگویی‌های نوستر آداموس «مهدویت» را به‌گونه‌ای به تصویر می‌کشد که ارمغانی جز تخریب، دلهره و نابودی را برای دنیا به ارمغان نخواهد آورد

هالیوود

در کنفرانس تل آویو افرادی مثل برنارد لوئیس، مایکل ام. جی. جنشر، برونبرگ و مارتین کرامر بر این بحث خیلی تکیه می‏کنند. آنها در تحلیل انقلاب اسلامی، به «نگاه سرخ» شیعیان، یعنی عاشورا و «نگاه سبز»شان یعنی انتظار می‏رسند. جمله مشهوری دارند که: «اینها به اسم امام حسین علیه‏السلام قیام می‏کنند و به اسم امام زمان علیه‏السلام قیامشان را حفظ می‏کنند.» یعنی حضور امام علیه‏السلام برای ما در بطن سیاست و فقه ما یک حضور زنده و عینی است.

ان شاالله در مقالات بعدی تک تک فیلمها وانمیشین ها و......که برعلیه اسلام و مهدویت از غرب به جهانیان صادر میشود مورد نقد قرار خواهیم داد. ومن الله التوفیق

التماس دعا #حسین#نوبری

دیدگاه ها برای “ اسلام ستیزی درآثارسینمای هالیوود

0 دیدگاه تایید شده
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد. پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.